سبد خرید

Whatsapp Premium

سلام کمک نیاز دارید؟ ارتباط با ما در واتساپ

ارتباط با ما در واتساپ
Close and go back to page

بیماری های پرندگان

بیماری های پرنده

*علائم گير كردن تخم و راه درمان آن :

محل اتصال دم به بدن پرنده از پشت برجسته ميشود زير شکمش هم باد مي کند ، دم هم آويزان ميشود و پرنده آنقدر بي حال ميشود که نخواهد توانست روی میله بنشيند و در کف قفس مینشیند مياد کف قفس

براي کمکهاي اوليه ، کمي محل بيرون آمدن تخم را با روغن مايع چرب کنيد؛ کمي روغن را با انگشت به موضع بزنيد و خيلي آرام و با ملايمت ماساژ دهید.پرنده را گرم نگه دارید.

نکته: کمبود کلسيم و مواد معدني دليل گير کردن تخم در بدن پرندگان میباشد ، چون پوسته آهکي تخم نرم مي ماند و به همين سبب پرنده نمي تواند با فشار معمول زايمان، تخمگذاری کند.

پيشگيري : استفده از مکمل کلسی مین و اد3ای ،رژيم سرشار از کلسيم (کف دريا) و سبزيجات و ميوه جات تازه

*اسهال :

نشانه بارز سرماخوردگي يا خوردن غذاي فاسد است پس توصيه مي شود که ( پرنده هاي سالم را از مريض جدا کنيد)

راه درمان:مصرف تی ان تی بهمراه پروبیوتیک

*يبوست:

به علت هضم نشدن غذا ( ناشي از يبوست) حالت تهوع در پرنده ايجاد شده و استفراغ مي کند. يبوست مي تواند به دليل کمبود سبزي و ميوه در غذاي پرنده باشد. درمان يبوست اگر به اين دليل باشد اکثرا به اين صورت انجام ميگردد : 2-1 قطره روغن زيتون را با قطره چکان روی زبان پرنده بريزيد. اگر بعد از يک تا دو ساعت، دفع مدفوع راحتتر نگردید، دوباره کار را تکرار کنيد . اما بیش از دوبار در یک روز این کار را انجام ندهید.

*عطسه :

اگر علائمي مثل بي حالي ، لرزش و چشمهاي بي حال و مدفوع آبکي نداشته باشد عطسه مشکل ساز نيست.

✍️سبزیجات مفید برای پرندگان زینتی

سبزیجاتی که برای اکثر پرندگان زینتی اعم از قناری,طوطی سانان و فنچ سانان مفید است.

قابل ذکر است که عدم مصرف و مصرف بیش از حد در دو حالت عوارضی را بدنبال دارد. هفته ای یک الی دوبار به مقدار کم باید مصرف شود

***سبزیجات قبل از مصرف باید بخوبی شسته و کاملا خشک شود. *کاهو:طبیعتی سرد دارد.تامین کننده کلسیم,آهن,اشتهاآور و ضد یبوست است.(مصرف زیاد باعث اسهال میشود.)

*برگ اسفناج:طبیعتی معتدل دارد.تامین کننده آهن و ضدیبوست میباشد. *برگ و ساقه کرفس:طبیعتی گرم دارد.تامین کننده سدیم,پتاسیم و کلسیم,به مقدار کم مصرف شود.

*برگ گشنیز:طبیعتی سرد دارد.حاوی ویتامین C,A و املاح معدنی میباشد.

*برگ شاهی یا ترتیزک: طبیعتی گرم دارد.حاوی ویتامین C ,کلسیم و ید بوده و ضدآسم است و از سبزیجات مورد علاقه قناری محسوب میشود.

*برگ تیزک آبی:همان خواص شاهی را دارد اما ید بیشتری دارد و در درمان برونشیت و آسم بسیار تاثیر دارد.

*برگ گلم,گل کلم و کلم بروکلی نیز بسیار مفید و تامین کننده مواد معدنی میباشد.

بیماری های پرنده

بیماری های رایج در پرندگان

*رشد بيش‌از حد ناخن‌ها و منقار: در صورت‌بروز اين‌پديده‌بايد از محلي‌كه‌فاقد عروق‌خوني‌هستند كوتاه‌شوند.

*بيماري‌پسيتاكوز: اهميت‌اين‌بيماري‌در قابليت‌انتقال‌آن‌از مرغ‌عشق‌(و ساير طوطي‌ها) به‌انسان‌مي‌باشد. براي‌جلوگيري‌از اين‌امر، مرغ‌عشق‌را از جاهاي‌كاملا مطمئن‌خريداري‌كرده‌و در صورت‌مشاهده‌علائمي‌چون‌لاغري‌،كسالت‌، آب ريزش‌از بيني‌و اسهال‌سبز ضمن‌قطع‌تماس‌با پرنده‌به‌دامپزشك‌مراجعه‌كنيد.

*سرماخوردگي‌: نشانه‌هاي‌اين‌بيماري‌تب‌، كاهش‌اشتها و حركات‌مداوم‌دم‌است‌. بيماري‌در صورت‌پيشرفت‌به‌ذات‌الريه‌منتهي‌مي‌شود. علاوه‌بر درمان‌دارويي‌بايد دماي‌اتاق‌را تا 27 درجه‌سانتيگراد بالا برده‌و ثابت‌نگه‌داشت‌. به‌اشتها آمدن‌پرنده‌تأثير زيادي‌در بهبودي‌دارد بنابراين‌بايد غذاهاي‌مورد علاقه‌پرنده‌به‌همراه‌مکمل آمینوویت به‌آن‌داده‌شود.

درمان سرماخوردگي:

لازم نيست حتما هواي سرد باشد يکي از عواملي که باعث سرماخوردگي مرغ عشق ميشود ، جريان تند هواست. پس بايد سعي کنيد چه در تابستان و چه در زمستان پرنده را در دماي متوسط و جايي قرار بدهيد که جريان هوا شدید نباشد.

نکته : سعي کنيد از همان اول که پرنده را خریداری میکنید ، قفسش را در یک محل ثابت بگذارید و جابجا نکنيد. پس جايي را در نظر بگيريد که شرايط فوق را داشته باشد.

درمان سرما خوردگي :وقتي پرنده سرما خورد در کمتر مواقعی بهبود میابد بنابراين پيش گيري بهتر ازدرمان است .

ولي اگه سرما خورد :

1_ پرنده مريض را سريعا از قفس بيرون آورده و در یک قفس ديگر قرار دهید (تنها).

2_ قفس را به يک جاي گرم ببريد. اين مکان نبايد شلوغ و پر سر و صدا باشد.

3_در اين زمان به هيچ عنوان سبزي و ميوه به پرنده ندهيد.

4_در ظرف آب پرنده بیمار سه قطره مکمل امینوویت بريزيد.

5_ آنتي بيوتيک ضروريست،حتما باید به مدت 5 الی 7 روز از تی ان تی استفاده کنید.

*زخم و عفونت آن :

1_اولا قفس پرنده زخمی را حتما عوض کنيد.

2_آنتي بيوتيک ضروريست،حتما باید به مدت 5 الی 7 روز از تی ان تی استفاده کنید.

3_ويتامين را فراموش نکنيد؛ سبزي (جعفري و شويد و هويج) و ميوه (سيب) حتما درون قفس بگذاريد و از مکمل مولتی ویت استفاده کنید.

4_پماد تتراسيکلين چشمي را هر 6 ساعت به آرامي ( خيلي آرام و با احتياط ) به محل زخم بماليد ، طوري که کاملا جذب شود.

5_نگذاريد در اين مدت ( تا بهبودی کامل ) به او استرس وارد شود.

✍️ آبله چیست؟

آبله یکی از کشنده ترین بیماریهای قناری محسوب می شود، این بیماری دارای واگیری بالا می باشد و حشرات خونخوار و مایت های قرمز مهمترین عامل انتقال و همه گیری آبله محسوب می شوند. در تمام طول سال امکان درگیری با آبله وجود دارد اما اواخر تابستان و اوایل پاییز این احتمال بیشتر است.

ادامه مطلب...

✍️نقش میوه جات در پرورش پرندگان زینتی

پرندگان بصورت طبیعی در طبیعت از انواع دانه ها,میوه ها,گیاهان و حشرات تغذیه و نیاز های بدنشون رو براحتی فراهم میکنند.

اما در اسارت(قفس) ما باید بر اساس نیازهاشون مواد غذایی مناسب رو براشون فراهم کنیم.

میوه جات نقش بسیار مهمی رو در تامین بسیاری از ویتامینها تامین میکنه.

میوه جات علاوه بر ویتامین حاوی کربوهیدرات ها,پروتین,مواد معدنی و مقادیر ناچیزی چربی میباشند.

میوه جات مفید برای اعم پرندگان زینتی(قناری,طوطی سانان,فنچ سانان)

سیب

پرتقال شیرین

گلابی

هویج

✍️میوه های مفید برای پرندگان زینتی:

*سیب شیرین:طبیعتی معتدل داشته و حاوی ویتامین های گوناگون بوده بخصوص ویتامین خانواده ب و در درمان اسهال و یبوست بسیار مفید است.

*گلابی:طبیعتی معتدل داشته و مملو از ویتامینها و املاح معدنی است.

*پرتقال شیرین:طبیعتی معتدل داشته و حاوی ویتامین C و املاح معدنی است و در درمان آسم,سرماخوردگی,برونشیت میتوان از آن استفاده کرد.

*هویج:طبیعتی گرم دارم و سرشار از ویتامین A املاح معدنی و رنگدانه است که جلادهنده پرهاست.

پرریزی یا تولک رفتن پرندگان:

پرریزی یا تولک رفتن پرندگان:

پوشش خارجی بدن پرندگان پر است که از جنس مو یا پشم پستانداران و یا فلس خزندگان یا ماهی ها می باشد و باعث حفاظت پوست از عوامل آسیب رسان خارجی می شود. پر پرنده مانند یک عایق برای حفظ درجه حرارت بدن و حفاظت در برابر رطوبت و همچنین در فراهم کردن ویژگی آیرودینامیک برای پرواز نیز نقش مهمی دارد . در بیشتر پرندگان پر قابلیت استتاری را فراهم مینماید و نیز در زمان جفت یابی پر عاملی برای جذب

جنس مخالف و گویای تفاوت های جنسی بین نر و ماده است ..

پرندگان به طور تدریجی پرهای خود را عوض می کنند به این معنی که پرهای نو جایگزین پرهای قدیمی تر می شوند. اما در دوره ای از زندگی برخی پرنده ها ، این تعویض دفعتا رخ می دهد که این دوره را  “دوره تولکی” یا ” پرریزی”  molting می نامند. این حالت در خزندگان هم دیده می شود که به آن هم molting یا پوست اندازی می گویند .

.

درپرندگان وحشی ، پرریزی همانند دوره تولید مثلی،  به تغییر فصل و طول مدت روز بستگی دارد. دیگر عوامل مؤثر بر پریزی،  دمای محیط ، تغذیه ، و تولید مثل است. بیشتر پرندگان وحشی در بهار و پاییز پریزی یا تولکی دارند. در صورتی که محیط زیست پرندگان خانگی نیز به شرایط طبیعی نزدیک باشد ،  تولکی پرندگان خانگی نیز با شرایط طبیعی قابل رخ داد خواهد بود. مثلا برای طیور پرورشی مثل مرغ های تخم گذار ، با تغییر طول مدت روشنایی و یا تغذیه دوره تولکی القا می شود و این پرنده ها را به طور عمدی به دوره پرریزی می برند.

.

تولکی یا پریزی در یک مقطع زمانی ،  به نحوی است که  پرنده نه بی پر میماند ونه قابلیت پروازش را از دست میدهد. بر خلاف پرندگان وحشی، پرندگانی که در اسارت زندگی میکنند بیشتر دچار اختلالات پریزی میگردند تا پریزی طبیعی که ناشی از مشکلات نگهداری مثل تغذیه می شود. پرندگان خانگی ما ،  نا خواسته  و یا ندانشته و در اثر اشتباهات نگهداری ما ، توسط منابع نور مصنوعی که ما معمولا در جهت راحتی خود خاموش و روشن میکنیم دچار اختلال پریزی یا تولکی خارج از وقت و فصل گردند. نور های مصنوعی میتوانند توازن و تغییرات نوری فصلی را نقض نمایند و همین عامل باعث اختلال در پریزی  های خارج از فصل پرندگان خانگی میگردد. در همین راستا،  سیستم های گرمایشی خانگی  نیز همان تاثیر سوء را دارند  که باعث شبیه سازی فصل گرم میشوند و باعث عدم تشخیص  فصل سرد در پرندگان میگردد. ما انسان ها ممکن است در هر موقعی که نیاز به استراحت یا خواب داریم   گرما یا سرمای محیطمان را کم و زیاد کنیم.

.

این دستکاری انسان از محرکهای محیطی  و مصنوعی میباشد که منجر به تولکی یا پریزی نامنظم، ناقص، کوتاه یا طولانی مدت در پرندگان می شود. که کاملا اشتباه و مخاطره انگیز است.ایجاد این عوامل  توسط انسانها در برخی موارد، ممکن است باعث پرریزی بطور مداوم گردد و یا ممکن است  هر چند سال یکبار تولکی در پرنده رخ  دهد.

.

جایگزینی و ساخت تعداد زیادی از پرهای جدید در تولکی سنگین و یا تکراری، می تواند برای پرنده بسیار پر تنش باشد و باعث فقر منابع ویتامینی و املاح در بدن پرنده گردد. در طول پریزی، کیفیت تغذیه از اهمیت زیادی برخوردار است. اما می بایست در تمام طول سال  تغذیه  پرندگان را متنوع و بهینه نمود تا در دوران تولکی دچار کمبود و فقر منابع  مورد نیاز بدن نگردد . در زمان پرریزی بدن پرندگان در افزایش تقاضا برای جذب پروتئین، کلسیم و آهن بسر میبرد و میتواند فقر بدنی را برای پرندگان بدنبال داشته باشد. ساخت پرهای  جدید نیاز به مقدار زیادی  انرژی و  مواد مغذی دارد و این زمانی میسر میگردد که برنامه تغذیه مطلوبی را در طول سال بویژه در زمان تولکی اندیشید.

.

در شرایط تولکی نگهداری پرنده  دچار چالش های دیگری نیز میگردد.  برخی از پرندگان در زمان تولکی کمتر فعالیت دارند و کاملا آرام به نظر میرسند که غالبا در تمام پرندگان این نکته مشهود است، در برخی دیگر توقف تخم گذاری رخ می دهد همانگونه  که در طیور تخمگذار این حالت را ایجاد میکنند و پرنده ها را به طور مصنوعی وادار به توقف تخم گذاری و پرریزی اجباری میکنند تا بعد از آن دوره جدید تخم گذاری آغاز شود.

در پرندگانی مانند قناری ممکن است در دوره تولکی، آواز خوانی متوقف شود .  در این دوران هرگونه استرس میتواند سلامت پرنده را بخاطر پایین بودن سطح ایمنی بدنشان با خطر مواجه سازد. ولی با ایجاد یک برنامه منظم و تنظیم دما و نور محیط نگهداری پرندگان مطابق با هر فصل میتوان سلامت و شادابی پرندگان خانگی را حفظ کرد.

در زمان تولکی نیاز است تغذیه پرندگان را متنوع کنید. نیاز است جیره مفیدی از میوه ها که گروه زیادی از ویتامین ها را دارند  همه روزه جهت تغذیه پرندگان مورد استفاده قرار گیرند. منابع کلیسم و همچنین دانه های مختلف و مقوی می بایست در اختیار پرنده قرار داده شود. استحمام در زمان تولکی یک نکته مهم و مورد نیاز برای پرندگان اس

ت. آبتنی و استحمام سطح پوست بدن پرنده ها را در جهت رشد پر های جدید آماده نگه میدارد و از خشکیدگی روزنه های رویشی پر جلوگیری می نماید.

.

در صورتی که پرنده شما دچار تولکی نامنظم یا دچار رشد غیر طبیعی  پرها خارج از زمان طبیعی خود شده است  میبایست توسط یک دامپزشک پرندگان مورد بررسی قرار گیرد.

مکمل هایی که باید در فصل پرریزی مصرف بشه شامل

اد3ای

سریا

کلسی مین

هست که باید هفته ای یکبار حتما مصرف بشه.

✍️پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک حاوی باکتری های مفید بوده(بیش از ٧٠ درصد از باکتری های موجود در بدن را باکتریهای مفید تشکیل میدهند که با مصرف آنتی بیوتیک مقدار بسیار زیادی از این باکتری های مفید نیز از بین میروند.)

ادامه مطلب...

آبله طیور و پرندگان زینتی

آبله یک عفونت ویروسی با سرعت گسترش پایین در طیور و پرندگان است.

ادامه مطلب...

تحلیل رفتن گوشت سینه(سینه کاردی)

تحلیل رفتن گوشت سینه و به اصطلاح سینه کاردی یا باخت سینه.

ادامه مطلب...

✍️تغذیه قناری

اصلی ترین دانه مصرفی که همیشه باید در اختیار قناری قرار میگیرد کتان است که به  دان قناری نیز معروف است.

ادامه مطلب...

تماس با ما


  • آدرس : ایران - استان قم - شهر قم۲
بالا