سبد خرید

علت مرگ و میر در جوجه ها

اكثر مرگ و میرها در جوجه كشی قناری و سایر پرندگان می تواند كمبود مواد معدنی و ویتامینها و یا همزمان مصرف كردن این دو و یا به تنهایی مصرف كردن یكی از این دو باشد.

کمبود ویتامین A (رتینول): موجب کوری - نقرس - تلفات جنینی در روزهای اول و دوم رشد جنین بخاطر نارسایی سیستم گردش خون و کاهش میزان خروج جوجه ها از تخم می شود . معمولا علت کمبود این ویتامین ناشی از عدم استفاده از سبزیجات و مصرف غذای کهنه می باشد. اسفناج- هویج-ذرت

کمبود ویتامین D (کلسیفرول) : موجب نرمی استخوان و کج شدن استخوان های بلند ( مثل ساق پا ) , کاهش ضخامت پوسته تخم و مرگ جنین در اواخر دوران جوجه کشی شود . معمولا به علت عدم دسترسی پرنده به نور آفتاب بروز می کند.

منابع این ویتامین : این ویتامین در روغن ماهی - زرده تخم مرغ - نارنج و نور آفتاب یافت میشود.

کمبود ویتامین E (توکوفرول) : موجب عدم باروری تخمها , ضعف جوجه خارج شده از تخم , مرگ در روزهای اولیه پس از خروج از تخم همراه با خیز زیر پوستی و آتروفی عضلانی می شود . در اثر مصرف دان ها یا مواد چرب اکسید شده بروز می کند.

منابع این ویتامین : این ویتامین در جگر سیاه - زرده تخم مرغ - موز - جوانه گندم - کاهو - کلم - روغن بادام زمینی - کره یافت میشود.

کمبود ویتامین B1 (تیامین) : موجب بدنیا آمدن جوجه های ضعیف و دارای لرزش می شود که ظرف چند روز پس از خروج از تخم تلف می شوند.

منابع این ویتامین : این ویتامین در مخمرجو - تخم مرغ - لبنیات یافت میشود.

کمبود ویتامین B2 (ریبو فلاوین) : موجب فلجی و جمع شدگی پنجه پا از مرحله دوم رشد جنینی به بعد می شود.

منابع ویتامین : این ویتامین در اسفناج - شیر - سفیده تخم مرغ -آب جو یافته میشود.

کمبود نیاسین ( اسید نیکوتینیک ) : موجب کاهش میزان جوجه درآوری می شود. معمولا به علت استفاده از منابع پروتئینی نامرغوب و کمبود اسید آمینه تریپتو فان بروز میکند.

کمبود ویتامین B6 (پیریدوکسین) : به سبب نقش مهمش در رشد اولیه جنین , موجب افزایش مرگ و میر جنین می شود . جیره های غذذایی حاوی پروتئین زیاد بطور ثانویه موجب کمبود این ویتامین می شود . کمبود همزمان این ویتامین و ماده معدنی منگنز موجب بزرگ شدن مفصل خرگوشی ( مفصل بالای ساق پای پرنده ) شده و منجر به دررفتگی پا به یک طرف گردد

.منابع این ویتامین : این ویتامین در جوانه گندم - ذرت - سبزی ها - برنج - زرده تخم مرغ - سیب زمینی یافت میشود.

کمبود اسید فولیک ( فولاسین ) : موجب مرگ و میر جوجه در دوره اولیه رشد در اثر کم خونی و گاهی مرگ و میر درهنگام خروج جوجه از تخم می شود . معمولا براثر مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک بروز می کند . زیرا آنتی بیوتیک موجب از بین رفتن باکتری های روده ای که مسئول ساختن این ویتامین هستند , می شود.

کمبود ویتامین B12 (کوبالامین) : موجب کم خونی و مرگ در دوران اولیه و گاهی ادم و تحلیل رفتن رشد عضلانی در مرحله دوم رشد جنینی می شود.

منابع این ویتامین : این ویتامین در زرده تخم مرغ وپسته یافت میشود.

کمبود اسید پنتوتنیک : موجب بروز پرهای غیرعادی همراه با خونریزی زیر پوست در مرحله سوم رشد جنینی می گردد.

کمبود بیوتین: موجب مرگ و میر در مرحله اول و سوم رشد جنینی همراه با تغییر شکل منقار به صورت منقار طوطی و کوتاه شدن طول استخوان ها می شود.

کلسیم(ca) و فسفر(p) : میزان هر یک از این دوماده به تنهایی و نسبت بین آنها تاثیرزیادی برضخامت پوسته تخم و رشد استخوان بندی جنین دارد . کمبود آنها و یا عدم تعادل بین آن دو موجب کاهش قدرت جوجه در خروج از تخم می شود . جوجه های مبتلا دارای رانهای ضخیم و بال های کوتاه همراه با خیز زیر پوست گردن و نرمی استخوان می باشد.

منیزیم (mg) : این ماده معدنی در تنظیم رشد استخوانی نقش داشته و کمبود آن موجب بیماری پروزیس, کوتاه شدن طول بال خیز زیر پوستی و منقار طوطی شکل می شود.

💊راه های پیشگیری و درمان:

مصرف دوره ای و منظم مکمل های

آد3ای

آمینوویت

کلسی مین

پروبیوتیکپروبیوتیک

و مصرف سریا آنتی و سریا از روز اول تولد جوجه ها تا زمان دان خور شدن آنها

آمار سایت

مجموع بازدید کنندگان
34926
صفحات بازدید شده
401275
بازدید کنندگان امروز
102
بازدیدکنندگان دیروز
285
بازدید کنندگان هفته گذشته
1440

تماس با ما

  • icon
    آدرس : ایران - استان قم - شهر قم۲
  • تلفن ۱ : 09365281405
    تلفن ۲ :
بالا